Osteopatia  -  Fisioteràpia  -  Podologia  -  Nutrició  -  Psicologia  -  Tractaments energètics  -  Tractaments de benestar

Acupuntura

La Medicina Tradicional Xinesa creu que la malaltia apareix quan l’energia (Qui) que circula pels meridians del cos deixa de fer-ho d’una manera natural i es crea un desequilibri de poder entre Yin i Yang.

Durant milers d’anys el poble xinès ha restaurat aquest desequilibri energètic a través de tècniques com l’acupuntura, la moxibustió, la dietoteràpia, la tuïna (massatge xinès), la fitoteràpia, el qigong, les ventoses i l'auriculoteràpia.

La Medicina Tradicional Xinesa és un conjunt de tècniques i l’acupuntura, és només una d’elles (la més coneguda). 

En que ens pot ajudar l'acupuntura:

  • Insomni, Estrès, Fatiga, Cefalees, Migranyes i Vertigen.
  • Menstruació, Menopausa, Endometriosi, Cistitis, Asma, Bronquitis.
  • Ansietat, Depressió, Sobrepes.
  • Al.lergies, Baixa inmunitat.
  • Diarrea o restrenyiment crònics i alteracions digestives cròniques
  • Lumbàlgia, Artritis reumatoide, Ciàtica
  • Ajuda a deixar de fumar i a Baixar pes en una dieta.

Auriculoteràpia

És un mètode similar a l’acupuntura, que consisteix en estimular amb imans o micro agulless certs punts reflexes de l’orella, terminacions nervioses que conectan amb el reste del cos.
Prové de la medicina tradicional xinesa, tradició que sosté que quan existeix alguna enfermetat, l’orella mostra certs lunars, taques, zones pàl·lides o enrogides com signes d'afeccions.

L’auriculoterapia, ens ajuda a baixar de pes perquè calma l’ansietat. L’idea es que tractant alguns punts de l’orella es pot mantenir la línia i de pas, sentir-se millor.

És creu que l’orella es un mirall del cos, existeixen al voltant  de 200 punts que coincideixen amb órgans específics.

Massatge  Tuïna

El propósit de la Tuïna es conseguir efectes de recuperació en el cos estimulan els meridians perquè el propi organisme corregeixi els seus eventuals desequilibris.

Algunes de les tècniques utilizades en aquest massatge es semblen a les empleades en el quiromassatge, com amassaments, friccions i pressions.

En el massatge Tui Na, els músculs i els tendons es fan amb l’ajuda de les mans, i la técnica de acupressió s’aplica en diferents punts del cos.

 

Impartit per: Emma Mirapeix