Massatge terapèutic

 

El massatge terapèutic o descontracturant és una tècnica que consisteix en manipular pell, teixit adipós i músculs del cos humà. El que diferencia i identifica el quiromassatge és que es tracta d’un massatge manual, de manera que  només la mà humana està capacitada per percebre amb exactitud el grau de pressió a exercir i la sensibilitat amb el teixit per tractar. Per suposat, això no ho pot aconseguir cap màquina inventada per l’home.

Els beneficis que aporta son múltiples:

*Estimula la  circulació sanguina i la limfàtica.

*Estira els teixits tous eliminant  les adherències. 

*Afavoreix el moviment peristàltic, colon i oxigena la sang

*Efectes tònics i relaxants sobre el sistema nerviós, els músculs i

  els tendons 

 Què tracta el massatge terapèutic?

· Artritis reumatoide · Artrosi · Cel-lullitis · Cefalea                             

· Contractures posturals
· Edemes · Malalties reumatològiques · Estrenyiment                         

· Fatiga o cansament (astènia)
· Impotència funcional muscular · Insomni i situacions d’strès         

· Lesions musculars
· Meteorisme (gasos)
· Obesitat · Tos i expectoració

Durada: 30m o 1h

Massatge  Relaxant

Aquest massatge combina els beneficis dels olis essencials (aromateràpia) amb els d’un massatge terapèutic, descontracturant i relaxant, orientat a conduir a la persona a viure el plaer dels sentits i la pau. Els olis essencials penetrant a traves de la pell actuen directament sobre el SNC reequilibrant-lo.

Durada: 1h

Massatge  Ayurvèdic

La paraula Ayurveda significa: “ciència de la vida” (Ayur = vida i Veda = coneixement). El massatge Ayurvèdic, Abhyanga (untat en oli)treballa sobre els centres energètics i ha servit a la  medicina com a mètode de diagnosi, de curació i de prevenció. 
Segons l’Ayurveda, hi ha tres biotips o dosha: Vata, Pitta i Kapha. Per mantenir la salut, cal crear un  equilibri entre aquestes energies.  Com podem mantenir aquest equilibri? A través de diferents camins com el massatge, i  el ioga, la meditació, les herbes i l’alimentació.

Quins beneficis aporta:

-Alleuja la fatiga muscular i  l' èstres
-Millora el descans (tracta l' insomni)
-Millora la circulació i Elimina toxines
-Suavitza i lubrica la pell
-Restaura energia y vitalitat

Durada: 1'5h

Drenatge  Limfàtic

Què és el sistema limfàtic?

El sistema limfàtic es considera part del sistema circulatori i és un dels components principals del sistema immunitari del cos. Està format per una xarxa d’òrgans, ganglis, conductes i vasos pels quals circula la limfa, un líquid transparent i blanquinós que transporta alguns nutrients, especialment greixos, i distribueix els glòbuls blancs per l’organisme. Aquest líquid va des dels teixits fins al torrent sanguini. Aquest sistema funciona com un filtre de depuració excel·lent que atrapa bacteris i residus de l’organisme i, a més, exerceix un paper fonamental en la nutrició dels teixits.

Els beneficis del drenatge limfàtic

El drenatge limfàtic és un tipus de massatge molt suau que es fa amb moviments rítmics i que actua directament sobre el sistema limfàtic:

*Afavoreix l’eliminació de líquids al mateix temps que ajuda a       mantenir el sistema immunitari.

*Activa la circulació i millora l’aspecte de la pell

*Ajuda a reduir els símptomes de cames inflades

*Millora els trastorns circulatoris i la retenció de líquids,

*Actua eficaçment sobre la cel·lulitis i afavoreix la relaxació.

Massatge Circulatori de cames o Massatge Ciruclatori + Drenatge Limfàtic

Durada: 30m o 1h

 

impartit per:  Adela  Jiménez

Massatge Tuïna

Al massatge Tuïna comprèn un conjunt de tècniques manuals de compressió rítmica més vigoroses, on el professional, a més de les mans i els dits, utilitza els punys, colzes, antecolzes i genolls en els canals d’energia del cos (meridians) que també és treballen en l’acupuntura.

Algunes de les tècniques utilizades en aquest massatge s'assemblen a les que s'utilitza en el quiromassatge, com amassaments, friccions i pressions

En el massatge Tuïna, els músculs i els tendons es fan amb l’ajuda de les mans, i la tècnica d'acupressió s’aplica a diferents punts del cos.

El propósit és aconseguir efectes de recuperació al cos estimulant els meridians perquè el propi organisme corregeixi els seus eventuals desequilibris.

Durada: 1h

impartit per:  Emma Mirapeix

Massatge Chi Nei Tsang

El massatge Chi Nei Tsang és un massatge abdominal taoísta desintoxicant dels òrgans interns.

Factors com l' alimentació, les emocions, el descan excesiu o la falta d'aquest perjudican els nostres òrgans interns. El massatge Chi Nei Tsang permet desbloquejar aquesta energia estancada en aquests òrgans, portant consicència a l'estat dels teus òrgans i alliberar tensions acumulades.

*Millora transtorns digestius (restrenyiment, elimina toxines, alleuja dolors menstruals, retenció de líquids).

* Aumenta la capacitat immunològica.

*Migranyes amb origen emocional. 

*Conexió més profunda amb un/a mateixa, millora la  autopercepció corporal.

Falta de vitalitat i ansietat.

Durada: 50m a 1h

Massatge  Geotermal (pedres calentes) + Chi Nei Tsang

La Teràpia Geotermal® és un mètode de treball que combina diverses tècniques naturals per a reequilibrar energèticament a l’organisme, a més, genera una profunda relaxació.

Basada en els coneguts massatges de pedres calentes (Stone Therapyo Hot ) per assolir un benestar global.

Què tècniques inclou?

Massatge amb pedres calentes i fredes (criotermoteràpia).

Cromoterapia - Aromaterapia - Musicoterapia

Fase energètica. S'estimula els  Txacres camb un procediment similar al que és fa en Reiki (relaxa a la persona que ho rep).

*En el cas de problemes circulatoris greus, alteracions a la pell, infecció, càncer, sensibilitat cutània o estadis febrils no s’aplica el massatge amb pedres calentes. En el caso de problemes de circulació moderats es modifica la rutina utilitzant també pedres fredes a les cames (no habitual a la rutina normal)*

Durada: 1'5h

Lifting Facial amb mtx  +  Massatge  Geotermal

A la Medicina Xinesa és contempla  la relació  entre  l' aspecte  extern  del  rostre  i  el  desequilibri  energètic  intern  (En   el  Nei  Jing  Wu  Wen,  se  dice  que  “la  disminución  de  la  elasticidad  viene  de  una   insuficiente  energía  Yang”).

La  estètica  amb  MTC és  una  alternativa  natural  als  tractaments  convencionals   estètics,  indolor  i  extremadament  relaxant.  

La  MTC  actúa  per  dintre  i  per   fora,  favoreix  la  regeneració  cel.lular,  la  circulació  d'energía  (Qi)  i sang   (Xue)  en  el rostre, així  com  l'harmonització  dels  òrgans  interns.  

Per tenir l'efece desitjat de lifting facial és important que les primeres sessiones és facin seguides, i després anar allargant-les.

- Millora l'elasticitat, redueix la flacidesa.

- Redueix l'opacitat del rostre (aspecte facial més saludable)

- Relaxa la musculatura facial (rostre menys estresat i Redueix bosses i ulleres

- Favoreix la desaparició del acné, sequedat o taques

- Redueix arruges en comisures dels llabis, potes de gall, en el     front  i entrecella

- Oxigena la pell i Calma l'ansietat, l estrès i el nerviossisme

( Pot  millorar  altres   aspectes  com  imsomni,  digestions,     sudoració,  migranyes,  acidesa  estomacal )

- Expressió del rostre suavitzada, no és  deforma com  la  cirugía estètica.

Durada: 1'5h 

 

impartit per:  Marta Mañero

Massatge  Tailandès

El massatge tailandès a l'igual que en la pràctica de ioga es contempla l’execució de les postures, la respiració i la consciència com a via per al manteniment/correcció de la pulsació i circulació de l’energia vital (anomenada Prana en ioga i Ayurveda, i Qi en massatge Thai) a través dels canals energètics (Nadis en ioga i Ayurveda, Sen en Thai).

El massatge Thai segueix el mateix principi basant-se en la movilització d’aquesta energia des de la interacció del terapeuta i el receptor, a través de pressions en punts específics, estiraments i movilitzacions assistides.

La progressió del massatge, dut a terme amb moviments conscients, acompassats i meditatius, permet que tant el terapeuta com el receptor participin de l’estat de calma. La sessió de massatge és única i específica per cada receptor, com també pot ser-ho una classe de ioga particular o fins i tot una classe grupal considerant, això si, que cada practicant pot requerir petites modificacions en les postures segons la seva constitució.

Beneficis:

Increment de la vitalitat i flexibilitat.
Alleujament del dolor.
Prevé lesions i malalties.
Relaxació profunda i alliberament emocional.
Disminueix l'estrès.
Millora la qualitat del somni

Durada: 1h

impartit per : Marian Martin